top of page

Biography Teymor Zarré

 

E-mail: tzarr334@gmail.com

1CBCA7E3-FB63-42EA-AA15-A37E9D454660_1_1

Languages

Professional info
 

Teymor Zarré har blivit uppmärksammad för sin unika stil och uttryck. Med en bakgrund i Persien och en utbildning som konstnär har Teymor Zarré utvecklat sin egen signaturstil som har blivit kännetecknande för hans verk.

Teymor Zarré började sin konstnärliga resa redan som barn när han började gå i lära hos en mästare i konst och filosofi. Där lärde han sig inte bara olika konstformer som måleri och glaskonst, utan även vikten av att utforska filosofin bakom konsten. Denna kombination av teknik och tanke har präglat Zarrés arbete och gett honom en djup förståelse för konstens betydelse och potential.

Efter att ha studerat i tio år hos sin lärare började Teymor Zarré arbeta med utsmyckningar, främst inom glas och måleri. Han blev känd för sin förmåga att sammanfoga spegelglasbitar och skapa abstrakta mönster. Detta krävde mycket tålamod och skicklighet, då varje spegelbit skulle passas ihop noggrant för att skapa de önskade geometriska mönstren.

År 1981 flyttade Teymor Zarré till Dubai, där han fortsatte att arbeta med utsmyckningar i palats och andra byggnader. Hans talang och expertis blev snabbt uppmärksammad, och han fick chansen att arbeta på flera prestigefyllda projekt. Men det var inte förrän 1983 som han kom till Sverige, närmare bestämt Uppsala, där han har varit verksam som konstnär i över trettio år.

Under sin karriär har Teymor Zarré experimenterat med olika material och medel för att uttrycka sin konst. Han har arbetat med olja, glas, skulptur, data/grafisk konst, foto och installationer. Genom att använda olika tekniker har han kunnat utforska nya sätt att skapa och kommunicera med sin publik.

Teymor Zarrés konst har ställts ut på flera platser runt om i världen och har fått positiv kritik för sin moderna abstrakta stil. Hans verk har visats på utställningar och gallerier i USA, Europa och Asien, och har lockat både konstkritiker och konstälskare. Med sin unika kombination av teknik, färg och form har Teymor Zarré skapat en konstnärlig identitet som är igenkännbar och uppskattad.


 

HTML/CSS

PHP

Click to add a language​

2010 - present
2010 - present
bottom of page